среда, 2 ноября 2022 г.

Focusrite Vocaster Broadcast Kit – комплект для підкастингу


Focusrite Vocaster Broadcast Kit – комплект для підкастингу

Компанія Focusrite випускає набір, що включає динамічний мікрофон Vocaster DM14v, навушники Vocaster HP60v та XLR-кабель. Комплект підійде для блогерів, стримерів, подкастер та інших контент-мейкерів.

Мікрофон Vocaster DM14v оснащується кардіоїдною діаграмою спрямованості, вбудованим вітрозахистом та вбудованим амортизатором. Заявлено, що він може транслювати або записувати чіткий голос без вибухових звуків.

пятница, 7 октября 2022 г.

Akai випустила оновлені контролери Akai LPK25 Mk2 та Akai LPD8 Mk2

Akai випустила оновлені контролери LPK25 Mk2 та LPD8 Mk2

AKAI PRO оновила популярні компактні MIDI-контролери LPK25 та LPD8 mini. Оновлені пристрої з приставкою Mk2 отримали низку змін, що підвищують зручність роботи з ними.

Оновлення контролерів відбулося вперше за 13 років з моменту їхнього випуску. За словами компанії, нові версії також отримали низку «ледь помітних, але актуальних» змін на вигляд.

четверг, 29 сентября 2022 г.

Zoom R12 MultiTrak - цифрова портастудія з FM-синтезатором

Zoom R12 MultiTrak - цифрова портастудія з FM-синтезатором

Пристрій також можна використовувати як повноцінний аудіоінтерфейс.

Японська Zoom представила новий портативний рекордер Zoom R12 MultiTrak. Пристрій є «портативною студією з сучасними можливостями».

Zoom R12 MultiTrak пропонує можливості раніше випущеної портастудії Zoom R20. На відміну від старшої версії, R12 оснащується меншою кількістю каналів.

Пристрій має комбіновані порти XLR/TRS 1/4″ і здатний вести одночасний запис восьми каналів на картку пам'яті SDHC/SDXC. Зазначається, що портастудія сумісна з картками пам'яті до 1 ТБ.

понедельник, 19 сентября 2022 г.

Apogee BOOM стане найдоступнішим інтерфейсом "зі знаменитою якістю звучання Apogee"

Apogee BOOM стане найдоступнішим інтерфейсом "зі знаменитою якістю звучання Apogee"

Два входи та DSP-чіп у комплекті.
Ap
ogee анонсувала новий аудіоінтерфейс BOOM. Пристрій є більш доступним рішенням у лінійці Apogee і, за словами компанії, обіцяє «знамениту якість звучання Apogee в компактному форматі».

Звукова карта пропонує два входи, один мікрофонний підсилювач та вбудований DSP-чіп для обробки сигналу. Виробник зазначає, що «найкращий у своєму класі» мікрофонний підсилювач забезпечує посилення до +62 дБ.

четверг, 15 сентября 2022 г.

Цифровое пианино CASIO PX-S6000

Цифровое пианино CASIO PX-S6000

Цифровое пианино CASIO PX-S6000 призвано пересмотреть представление о том, как мы взаимодействуем с фортепиано в повседневной жизни, с помощью новейших передовых технологий. Это достигается за счет сочетания современного стильного дизайна со звуковыми характеристиками и тактильными качествами, которые позволяют фортепиано органично вписаться в любой интерьер.

Переосмысленное чувство свободы и безграничные возможности игры позволяют вам открыть для себя новый способ гармонии со своим инструментом. Минималистический дизайн синхронизируется с вашим интерьером, а новейшие собственные технологии звука сочетаются с опытом, накопленным за многие годы создания инструментов компании, как результат была создана новый уровень музыкального самовыражения.

пятница, 2 сентября 2022 г.

Нові монітори IK Multimedia iLoud Precision повторюють звучання більшості популярних моделей моніторів

Нові монітори IK Multimedia iLoud Precision повторюють звучання більшості популярних моделей моніторів

Студійні монітори серії оснащуються DSP-налаштуваннями та програмною системою імітації звуку інших пристроїв. IK Multimedia презентувала нову лінійку студійних моніторів iLoud Precision. У серію увійшли три моделі із вбудованою DSP-системою та функцією корекції звучання на основі особливостей приміщення.

За словами компанії, пристрої виробляються на фабриці IK Multimedia в Італії та відрізняються від інших моделей моніторів iLoud дорожчими та якіснішими компонентами. Виробник зазначає, що iLoud Precision запропонує покупцям найкращі характеристики у своєму ціновому діапазоні та низку додаткових переваг. Лінійка також отримала DSP-систему для налаштування та сумісності із системою корекції звучання ARC.

суббота, 27 августа 2022 г.

пятница, 19 августа 2022 г.

Audio-Technica AT2020USB-X – универсальный студийный USB микрофон

Audio-Technica AT2020USB-X – универсальный студийный USB микрофон

Компания Audio-Technica выпускает кардиоидный микрофон AUDIO-TECHNICA AT-2020 USB-X, который является переосмыслением популярной модели AT2020USB+. Новинка обладает АЦП с разрешением и частотой дискретизации 24-бит/96 кГц, работает по принципу plug-and-play и подойдёт для музыкантов, стримеров, подкастеров и прочих контент-мейкеров.

пятница, 12 августа 2022 г.

Студійні монітори Pioneer DM-40D

Студійні монітори Pioneer DM-40D

Компанія Pioneer DJ розширила асортимент продукції активними моніторами для діджеїнгу та продакшену. Нові студійні монітори отримали назву DM-40D.

Pioneer DM-40D мають збалансований енергійний бас і видають додаткову потужність, т.к. кожен блок оснащений новим підсилювачем класу D та 4-дюймовим вуфером. клацніть перемикачем , щоб перейти з режиму діджеїнгу в режим створення музики. При цьому параметри DSP будуть автоматично налаштовані для створення кращого звуку для кожного режиму роботи. Завдяки міні-роз'єму RCA та новим вхідним терміналам TRS можна підключати різне обладнання, наприклад, DJ-контролери та мікшери або ноутбук або звукову карту, які використовуються для створення своєї музики. Навушники можна просто підключати та вимикати через роз'єм на передній панелі DM-40D-W. Для регулювання гучності також не потрібно тягнутися до задньої панелі, оскільки кнопка рівня гучності розташована прямо перед вами.

четверг, 11 августа 2022 г.

SENNHEISER MOMENTUM 4 WIRELESS - 4 з автономністю до 60 годин

 

Sennheiser представила флагманські навушники Momentum 4 Wireless із автономністю до 60 годин. Це майже вчетверо більше, ніж у минулої моделі. Пристрій може похвалитися новим дизайном, відмінним від попередніх моделей. Вартість новинки складає $349.95. Навушники вже доступні для попереднього замовлення. Продаж стартує 23 серпня.

Родзинкою навушників є величезний час автономної роботи, оскільки компанія стверджує, що Sennheiser Momentum 4 Wireless може забезпечити до 60 годин відтворення без підзарядки.

MOTU M2 та MOTU M4 – бюджетні USB-C аудіоінтерфейси


MOTU M2 та MOTU M4 – бюджетні USB-C аудіоінтерфейси

Компанія MOTU анонсувала MOTU M2 та MOTU M4 - два нових аудіоінтерфейси з живленням від USB шини для Mac, Windows та iOS, що пропонують найкращу у своєму класі якість звуку, найкращу у своєму класі швидкість (наднизку затримку) та найкращий у класі з повнокольоровим РК-дисплеєм .

Новинки мають однакову начинку та відрізняються кількістю входів/виходів та керуючих елементів. З двома та чотирма каналами аудіо вводу/виводу MOTU M2 та MOTU M4 включають окреме фантомне живлення 48В на обох мікрофонних входах, моно і стерео апаратний (прямий) моніторинг, MIDI I/O та канали драйвера «loopback» для прямої трансляції.

среда, 10 августа 2022 г.

Kali Audio LP-6 2nd Wave Black - студийный монитор

Kali Audio LP-6 2nd Wave Black

Kali Audio представила второе поколение своих самых продаваемых студийных мониторов серии LP. Модельный ряд состоит из LP-6: 6,5-дюймового 2-полосного монитора, доступного как в черном, так и в белом цвете, и LP-8, 8-дюймового 2-полосного монитора.

С момента запуска в 2018 году мониторы LP-6 и LP-8 стали одними из самых продаваемых мониторов в мире. Пользователи высоко оценили их точную частотную характеристику, низкий уровень искажений, отличную картину и удобство использования.

четверг, 4 августа 2022 г.

Neural DSP Archetype: Rabea оснащується моносинтезатором, керованим електрогітарою

Три підсилювачі та набір різноманітних ефектів для повторення звуку Рабеа Массаада.

Neural DSP та популярний гітарний блогер Рабеа Массаад випустили спільний плагін Neural DSP Archetype: Rabea. Гітарний емулятор пропонує три підсилювачі, набір ефектів та вбудований моносинтезатор із двома осциляторами.

Новий плагін «принесе гітаристам інструменти для відтворення гітарного звуку Рабе Массаада», зазначають у Neural DSP. Розробка пропонує набір підсилювачів, кабінетів, ефектів та інших обробок. При цьому вперше в історії гітарних емуляторів компанії емулятор отримав повноцінний синтезатор, «керувати яким можна за допомогою гітари».

понедельник, 1 августа 2022 г.

Antelope Audio Edge Note


Мікрофон підходить для запису інструментів та інших джерел сигналу.

Antelope Audio представила новий моделюючий мікрофон Edge Note. Пристрій є конденсаторним мікрофоном з малою діафрагмою, здатний імітувати звучання інших пристроїв.

Antelope Audio Edge Note оснащується атенюатором, що послаблює сигнал на −10 і −20 дБ, і високочастотним пропускним фільтром. За інформацією виробника, модель запропонує рівень звукового тиску в межах 146 дБ, завдяки чому Edge Note здатний працювати з особливо гучними сигналами.

пятница, 29 июля 2022 г.

M-Audio BX3 BT – студійні монітори з Bluetooth

M-Audio BX3 BT – студійні монітори з Bluetooth

Компанія M-Audio поповнила лінійку студійних моніторів новою моделлю – BX3 BT. Базою для неї стали монітори BX3. За словами розробників, ця модель підійде для роботи з музикою в домашніх умовах.

Крім доданого модуля Bluetooth для підключення бездротової мережі, студійні монітори M-Audio BX3 BT не відрізняються від свого попередника. «Начинка» складається з 5,3 дюймових динаміків із чорного кевлару та дюймових твітерів. Вони доповнені підсилювачем класу D.

На задній панелі користувачі виявлять роз'єм AUX, вихід для навушників, два TRS та два RCA.

Oberheim OB-X8 – полифонический аналоговый синтезатор

Oberheim OB-X8 – полифонический аналоговый синтезатор

Oberheim объявляет о начале поставок OB-X8. Новинка представляет собой восьмиголосный полифонический синтезатор, который сочетает в себе классические звуки таких инструментов как OB-X, OB-Xa, OB-8, а также оснащается дополнительными возможностями.

четверг, 28 июля 2022 г.

USB аудіоінтерфейси Steep I та Steep II від Mooer

Mooer випустила перші USB-аудіоінтерфейси

Mooer Steep I і Mooer Steep II - перші аудіоінтерфейси китайського виробника підтримують підключення USB-C, прямий моніторинг з нульовою затримкою та роздільну здатність 24 біт/192 кГц. Mooer Steep I та Steep II.

Mooer вперше зробила собі ім'я завдяки своїм крихітним гітарним педалям серії Micro, більшість з яких ґрунтуються на відтворенні відомих схем минулого. Пізніше виробник додав до своєї лінійки гітарних мультиефектів та симуляторів підсилювачів, таких як GE250 та GE300 Lite. Вони вже включали можливості USB-аудіоінтерфейси, тому логічно, що тепер Mooer пропонує і чисті USB-аудіоінтерфейси.

среда, 27 июля 2022 г.

BX3BT и BX4BT - Bluetooth студийные мониторы от M-Audio

BX3BT и BX4BT - Bluetooth студийные мониторы от M-Audio

Компания M-Audio пополнила семейство мультимедийных мониторов BX3 и BX4 моделями BX3BT и BX4BT. Эти новые мониторы были обновлены, чтобы пользователи могли передавать музыку по беспроводной сети с любого устройства с поддержкой Bluetooth и наслаждаться звуком студийного качества. Студийные мониторы M-Audio BX3BT и BX4BT, разработанные для тех, кто занимается музыкальным производством или просто слушает музыку, имеют мощность 120 Вт чистого звука, низкочастотные динамики военного класса из черного кевлара и оптимизированные с помощью компьютера твитеры с куполом из натурального шелка, обеспечивающие идеальное сочетание низких частот. и высокие частоты для истинного стереоизображения. На BX3BT и BX4BT также есть задний порт, который добавляет расширенный низкочастотный отклик для улучшенного прослушивания мультимедиа.

вторник, 26 июля 2022 г.

Neumann NDH 20 тепер доступні у новій версії Black Edition

Neumann NDH 20 тепер доступні у новій версії Black Edition.

Neumann – німецький винахідник мікрофонів преміум-класу – вибрав NAMM 2019 для презентації своїх перших студійних навушників. Ознайомтеся з Neumann NDH 20, набором навушників закритого типу з гладкого та легкого алюмінію. Основними перевагами пристрою виробник називає рівну частотну характеристику, природне стереозображення та високу точність відтворення. Вони роблять його придатним для моніторингу, редагування та мікшування в шумному середовищі. Це й аудіофільське прослуховування.

понедельник, 25 июля 2022 г.

Новий прайс EPOS I SENNHEISER I K-array I Audioengine I TEAC I Tascam I Lehmannaudio I DreamWave - 25/07/2022

  

Нові ціни від 25/07/2022 на продукцію виробників:

EPOS, SENNHEISER, K-array, Audioengine, TEAC, Tascam, Lehmannaudio, DreamWave

Огляд ADAM T7V – активний студійній монітор

ADAM T7V – активний студійній монітор

Нова серія ADAM T робить фірмові технології та звук компанії доступними за набагато доступнішою ціною, ніж будь-коли раніше.

Є багато дешевих і недорогих моніторів для тих, хто має прості студії в кімнаті, і немає потреби в більш професійних моніторах за ціною від 1000 доларів за пару. Ось де на допомогу приходить студійний монітор ADAM Audio T7V. Так, ці студійні монітори виробляються в Китаї, щоб відповідати їхній привабливій ціні, але технічний рівень не викликає підозр. За своєю концепцією T7V аналогічний дорожчим моделям від ADAM, у яких також використовується 1,9-дюймовий твітер із прискореною стрічкою (іноді званий твітер зі складеною стрічкою). Його семидюймовий низькочастотний динамік забезпечує розширення басів до 39 Гц, а твітер з хвилеводним навантаженням обробляє високі частоти до 25 кГц. Хвиляр регулює ВЧ-дисперсію з метою підтримки якомога більш постійної спрямованості в точці перетину, забезпечуючи досить широку зону найкращого сприйняття.

Для невеликих приміщень підходящою альтернативою є п'ятидюймовий ADAM T5V, і хоча динаміки серії T призначені для забезпечення повнодіапазонного покриття, їх також можна використовувати в поєднанні з сабвуфером ADAM Sub8 для створення системи 2.1.

пятница, 22 июля 2022 г.

IK Multimedia AI Machine Modeling - використання нейронної мережі та машинного навчання

IK Multimedia AI Machine Modeling - використання нейронної мережі та машинного навчання

IK Multimedia AI Machine Modeling
IK Multimedia стверджує, що інтегрує революційну технологію моделювання підсилювачів у своє флагманське програмне забезпечення AmpliTube із новим AI Machine Modeling. Подібно до підходу Кемпера до моделювання реального обладнання, тепер ви можете запускати його у своїй комп'ютерній системі та у своїй улюбленій DAW.

Xvive U6 Wireless Audio System - беспроводная микрофонная система работающая на частоте 2,4 ГГц

Xvive U6 — это компактная, легкая беспроводная аудиосистема с микрофоном, работающим на частоте 2,4 ГГц.

Система состоит из блока TX и блока RX.
Передатчик можно использовать с открытыми способами: заведомо скрытыми и видимыми. Если вы предпочитаете аккуратный вид на камеру, використовуйте системный режим застежки «липучка + петля», чтобы спрятать массив под курткой или рубашкой, или вы можете использовать метод застежки и подкладки, чтобы переключить устройство под одежду.

Вы можете прикрепить микрофонную систему Xvive U6 Wireless Audio System поверх одежды с помощью застежек-липучек.

четверг, 21 июля 2022 г.

Neumann NDH 30: студійні навушники відкритого типу

Neumann NDH 30: студійні навушники відкритого типу

Neumann NDH 30 – друга пара навушників берлінського виробника студійного обладнання. Анонсована модель NDH 30 є відкритою моделлю еталонного класу, призначену для редагування, мікшування та мастерингу в студії та в умовах з низьким рівнем шуму. Виробник робить ставку на зручність носіння та лінійне відтворення звуку, «схоже на ідеально відкалібровану акустичну систему Neumann», як визначні особливості NDH 30.

Neumann NDH 30 - навушники

Neumann NDH 30 - навушники

Neumann  NDH 30 - це перші відкриті навушники від Neumann, що розширюють асортимент продукції після успіху із закритими навушниками Neumann NDH 20 та іншої високоякісної моделі. У типовій для Neumann манері цілі при розробці навушників дуже амбітні. MA 1 Ідеально відкаліброване налаштування студійних моніторів Neumann можна відчути незалежно від місця встановлення. І якщо виробник може реалізувати цю вимогу, то це, мабуть, Neumann.

среда, 20 июля 2022 г.

Акустическая гитара Sigma 00K2-42S


Акустическая гитара Sigma 00K2-42S

Компактная акустическая гитара из пламенного коа, с цельной верхней декой и мягким футляром собственного производства компании в комплекте.

Акустическая гитара Sigma 00K2-42S - компактная вестерн гитара 00-12 ладов, которая благодаря высококачественной конструкции и выбранным материалам идеально подходит для экспрессивной игры. Визуально инструмент Sigma Custom Shop также впечатляет своей захватывающей зернистостью и детализированными вставками.

Студийный монитор ADAM A4V - обзор

 

Компания ADAM Audio анонсировала преемника своей популярной и давно выпускаемой серии студийных мониторов AX. Новая серия A может похвастаться совершенно новыми низкочастотными драйверами, недавно разработанными купольными среднечастотными драйверами на трехполосных моделях и встроенным цифровым сигнальным процессором для коррекции помещения Sonarworks.

Серия A включает 5 моделей. По словам производителя модель ADAM A4V лучше всего подходит для небольших студий, в то время как старшая модель A7V считается обновлением популярной более 10 лет модели монитора A7X, которая сделала бренд очень популярным и расширила количество поклонников компании. Другие студийные мониторы серии предлагают некоторые интересные функции.

понедельник, 18 июля 2022 г.

Гітарний комбопідсилювач Fender Frontman 10G - чи підходить для початківця?

 

Якщо вам цікаво, чи підходить гітарний комбопідсилювач Fender Frontman 10G для початківця, чи ні, не хвилюйтеся - ви потрапили у потрібне місце! У сьогоднішньому огляді ми докладно розглянемо цей бюджетний та такий популярний комбопідсилювач. Насправді я маю цей підсилювач, тому я відчуваю необхідність поділитися з вами своїми думками.

Правда в тому, що підсилювач Fender Frontman 10G має справді приємний звук щодо низької ціни. Він є ідеальним для домашнього використання!

Давайте заглибимося у дослідження, щоб з'ясувати, що робить цей підсилювач таким крутим.
Fender Frontman 10G - це невеликий напівпровідниковий підсилювач потужністю 10 Вт і справді гарним 6-дюймовим динаміком Fender. Крім того, є 2-смуговий еквалайзер (високі та низькі частоти). Що важливо, Fender вирішив оснастити цей підсилювач двома окремими каналами: чистим та овердрайвом. Це абсолютний прорив для такого маленького та дешевого підсилювача! Ви можете швидко перемикатися між тонами за допомогою лише одного перемикача.

Fender Frontman 10G обзор, гитарный комбоусилитель для начинающего


Обзор Fender Frontman 10G гитарный комбоусилитель для начинающего

Независимо от того, только вы начинаете как музыкант, или имеете многолетний опыт за плечами, вы, наверное, хорошо знаете, что хороший усилитель может изменить все, что вы можете сделать с вашим музыкальным выражением.

Чтобы дать вам хорошую отправную точку при покупке идеального усилителя, давайте рассмотрим комбоусилитель для электрогитары Fender Frontman 10g и посмотрим, что делает его уникальным, чтобы вы могли решить, правильная ли покупка для Вас!

пятница, 15 июля 2022 г.

Beyerdynamic Free Byrd - TWS-навушники з активним шумопоглинанням

 

Навушники BEYERDYNAMIC FREE BYRD TRUE отримали 10 мм драйвери з діапазоном частот 10 Гц - 22 кГц. Є кодеки aptX Adaptive, AAC та SBC, а за підключення до пристрою відповідає Bluetooth 5.2. Підтримується Google Fast Pair та робота з голосовими помічниками Siri, Alexa та Google.

Beyerdynamic Free BYRD – перші TWS навушники культового німецького бренду

 
Компанія Beyerdynamic, давно відома своїми дротовими навушниками, вийшла на ринок зі своєю першою бездротовою пропозицією.

Справжнє місце бездротових навушників поповнилося ще одним учасником. Навушники Beyerdynamic Free BYRD TWS – перші навушники культового німецького бренду. Розроблений, щоб виглядати як класичні гітарні медіатори, Free BYRD, доступний у чорному чи сірому кольорі, пропонує неймовірний час автономної роботи, активне шумозаглушення (ANC), підтримку голосового помічника та багато іншого. Навушники так само гарні, як AirPods Pro? Настав час дізнатися.

Zoom R8 - портастудія

 

Zoom створив ще один портативний рекордер (портастудію), який переповнений функціями та функціями. Чи це може бути всім для всіх людей?

Ось уже кілька років Zoom створює продукти, що не піддаються стандартній категоризації. Родовід R8 походить від багатодоріжкового рекордера HD16, який використовувався як MIDI-контролер для DAW. Незадовго до цього запис проводився або за допомогою комп'ютера в поєднанні з аудіоінтерфейсом та панеллю управління мікшуванням, або за допомогою автономного обладнання, яке дозволяло виконувати запис, мікшування, обробку та майстеринг компакт-дисків в одному пристрої. Zoom, виходячи з апаратного боку речей, побачив спосіб об'єднати два підходи з HD16 - і з того часу вони не озирнулися назад. Рекордер Zoom R8 по суті є урізаною версією 24-доріжкової R24. Замість того, щоб пропонувати — як R24 — вісім доріжок для одночасного запису, R8 керує лише двома, але може відтворювати та мікшувати стільки, скільки цифра «8» у його назві. Відбиваючи можливість одночасного запису на дві доріжки, входи, підсилювачі та регулятори R8 йдуть парою. Більшість інших апаратних ручок і кнопок такі ж, як у R24, єдиною іншою (дуже помітною) зміною є видалення секції моста світлодіодного індикатора, який обслуговував вісім каналів одночасно. На цей раз дисплей на екрані виконує свою роботу, хоч і менш і менш вражаюче.

ZOOM H6 BLK - шестиканальний рекордер

Завдяки вражаючій кількості доріжок та взаємозамінним модулям введення Zoom H6 є одним із найуніверсальніших доступних портативних рекордерів.

Рекордер Zoom H6 спроектований так, щоб бути надзвичайно універсальним, і має зацікавити бюджетних кінематографістів, музикантів, гуртів, інтерв'юерів та всіх, хто намагається захопити кілька джерел звуку на місці. Основний корпус H6 приймає чотири різні вхідні насадки, кожна з яких розширює свої можливості запису в іншому напрямку. Zoom порівнює насадки з об'єктивами камери, які можна швидко поміняти місцями, щоб змінити можливості обладнання.
Пристрій одночасно записує до шести доріжок широкомовного WAV-аудіо у форматі 24 біт/96 кГц, а також дві додаткові безпечні резервні доріжки з рівнем -12 дБ, які можна записувати з підключених мікрофонів або входів. На основному корпусі рекордера є чотири комбіновані роз'єми XLR/TRS, на кожен з яких може бути призначене фантомне живлення незалежно від інших. Більше того, кожен вхід має власний апаратний регулятор рівня, дуже схожий на ті, які зазвичай використовуються на професійних реєстраторах розташування, і перемикач педа -20 дБ.

четверг, 14 июля 2022 г.

Zoom H4N - рекордер

 

Zoom анонсувала рекордер H4N, оновлення свого популярного портативного аудіорекордеру H4. Мало того, що H4N значно відрізняється від свого попередника, він також має нові функції, які дозволяють йому випереджати інші, зберігаючи при цьому функції, які поставили його на перше місце. Таким чином, вбудовані конденсаторні мікрофони X-Y, як і раніше, є функцією, як і повнорозмірні роз'єми XLR. Але на відміну від оригінального H4, як вбудовані мікрофони, так і зовнішні входи можуть бути записані на окремі канали одночасно - ви не дочули: це чотири доріжки!

Цифровий стереорекордер Zoom H4

H4 залишається одним із найбільш гнучких серед сучасних портативних 24-бітних записувальних пристроїв, але Zoom знайшов багато можливостей для покращення — і, що важливіше, вони використали його.

Цифровий стереорекордер Zoom H4 залишається надзвичайно популярним і, незважаючи на деякі застереження, є одним із моїх фаворитів. Завдяки комбінованим входам jack/XLR, фантомному живленню 48 В, збігається стереопарі вбудованих мікрофонів і масі додаткових функцій (від чотиридоріжкового мікшування до гітарних ефектів і аудіоінтерфейсу USB) він набагато більш універсальний, ніж більшість записуючих пристроїв, і звук хороший. Підсилювачі H4 могли б бути кращими, навігація по меню може бути незручною, корпус може бути трохи міцнішим і так далі, але в цілому це відмінний портативний рекордер.

ZOOM PodTrak P4 - автономний рекордер з 4 мікрофонними входами та 70 дБ гейном

 Портативні рекордери ZOOM стали стандартом де-факто. Але компанія не спочиває на лаврах і щороку випускає нові пристрої, які відповідають запитам часу. Наприкінці 2020 року були представлені дві цікаві моделі багатоканальних рекордерів PodTrak, на 4 канали та 8 каналів. З молодшою ​​моделлю ми ознайомимося сьогодні у нашому огляді.

У компактному і легкому пристрої зосереджено все, що необхідно для запису або мовлення, з автономною роботою від батарейок. Причому можливості не обмежуються звичайним поканальним записом 4 мікрофонів. До ZOOM можна підключити смартфон через 4 контактний мініджек і дуже просто приймати дзвінки слухачів з придушенням луни. Крім дроту смартфон можна підключити через опціональний ZOOM BTA-2 адаптер Bluetooth. Інтернет дзвінки можна приймати через USB-підключення ПК.

Zoom F2, Zoom F2-BT – портативний філд-рекордер для блогерів, відеографів та журналістів


Ми продовжуємо знайомитись із цікавими продуктами японського виробника Zoom і сьогодні розглянемо дуже цікавий портативний рекордер ZOOM F2-BT BLACK. Характерною рисою цього рекордера є його мініатюрні розміри. Серед пристроїв виробника F2 є компактним філд-рекордером. Правда і можливості підключення у нього скромніше, ніж у інших рекордерів Zoom, пристрій F2 дозволяє підключити лише один петличний мікрофон. Зате в комплекті вже йде петличка Zoom LMF-2, що дозволяє розпочати запис відразу після покупки.

ZOOM U-44 та ZOOM U-24 – універсальні звукові USB інтерфейси від японського виробника рекордерів

 
За поєднанням можливостей звукова карта ZOOM U-44 не має конкурентів. Це абсолютно новий клас пристроїв. Навряд чи вдасться знайти інтерфейс звукозапису 4х4 у такому компактному корпусі. І вже такий інтерфейс не можна взяти в руку, підключити до нього високоякісний мікрофонний капсуль і записувати, наприклад, на iPad. У зв'язці з iPad виходить такий сучасний просунутий рекордер, з величезним екраном та нескінченним вибором додатків, з будь-якою просунутою обробкою, та за дуже розумні гроші. Єдине, потрібно Camera Connection Kit або перехідник Lightning-USB Camera Adapter, але у більшості власників iPad такий провід вже є, це не проблема.

Вартість старшої моделі U-44 становить близько $200, молодшої ZOOM U-24 відповідно $150. Комплект поставки включає USB-кабель та Ableton Live 9 Lite.

ZOOM R8, R16, R24 - портастудія, рекордер, семплер, контролер DAW та USB 2.0 звукова карта

 

Портативна портастудія - це пристрій, який працює повністю самостійно, забезпечуючи всі функції DAW без застосування комп'ютера. Однак, сімейство портастудій ZOOM може використовуватися відразу декількома способами.

Перший спосіб: автономний багатоканальний звукозапис та зведення, з вбудованими ефектами та мастерингом. Важливо відзначити вбудовані стерео всеспрямовані мікрофони на верхній частині рекордера, що дає можливість записати виступ навіть без зовнішніх мікрофонів.

понедельник, 11 июля 2022 г.

Alpha Twin Evo - MTM активний студійний монітор


Предметом цього огляду є дорослий брат 65 Evo, Alpha Twin Evo, і коли я говорю «дорослий», я не жартую. Twin Evo досить істотний для монітора ближнього поля, і в контексті його досі близькій до початкового рівня ціни він здається щедрим монітором за ці гроші.

Студійні монітори формату драйвера Mid/Tweeter/Mid (MTM), такі як Twin Evo, іноді можуть бути встановлені як альбомної, так і портретної орієнтації, але Alpha Twin Evo призначений тільки для альбомної орієнтації. Тому, якщо Twin Evo здається вам відповідним монітором, переконайтеся, що на полиці монітора достатньо місця для розумної установки. Я поясню причини цього обмеження трохи далі. На передній панелі Twin Evo розташовані два 16,5-сантиметрові НЧ/СЧ-динаміки, 25-мм твітер і щілинні рефлекторні порти під кожним НЧ/СЧ-динаміком здорового розміру. Згадані низькочастотні/середньочастотні драйвери - це ті ж пристрої, що й у Alpha 65 Evo, і вони виготовлені з фірмового матеріалу діафрагми Focal Slatefiber. Slatefiber - це композитний матеріал, ексклюзивний для Focal, який складається з нетканих вуглецевих волокон в основі термопластичного полімеру. Focal стверджує, що вуглецеві волокна додають жорсткості, які нетканий матеріал забезпечує демпфуючий ефект. Діафрагма, що вийшла, скажімо, Focal надзвичайно жорстка і легка, але при цьому добре демпфована.

Austrian Audio OC16 - студійний мікрофон

Коли 2017 року закрився завод AKG у Відні, здавалося, що 60 років інновацій у виробництві мікрофонів вичерпали себе. Однак Мартін Сідл мав інші ідеї, і він заснував новий бізнес, щоб використати досвід команди дизайнерів AKG. Austrian Audio - це прогресивна компанія з інженерним підходом, що прагне зберегти те хороше, що було в старих конструкціях, використовуючи при цьому сучасні розробки в галузі матеріалів, виробництва та вимірювань. Однією з початкових цілей компанії було створення капсуля з великою діафрагмою, що має звукові якості знаменитого «латунного кільця» AKG CK12, але без горезвісних виробничих труднощів та непостійності. Цього вони досягли за допомогою CKR12, що дебютував у багатонаправленому мікрофоні OC818; тим часом у фіксованій кардіоїдній капсулі OC18 використовується односторонній варіант тієї ж капсули, що отримав позначення CKR6.

суббота, 9 июля 2022 г.

TASCAM Mixcast 4 - огляд портастудії

 

Чи може Mixcast 4 запропонувати виробникам подкастів те, чого не можуть запропонувати конкуренти?

Підкастінг зараз є великим бізнесом, і багато виробників націлилися на нього, пропонуючи різні рекордери, інтерфейси, мікрофони та програми, що ідеально підходять для подкастерів. Однак мало хто розробив нове обладнання з нуля для виробництва подкастів. Rode, можливо, були першими зі своїм RodeCaster Pro, випущеним ще в 2018 році. Мені здається, Zoom LiveTrak L-8 був їхнім єдиним сильним і прямим конкурентом.

Оновлення програми Tascam Mixcast 4 версії 1.30

 

Компанія Tascam оголосила про майбутнє оновлення прошивки для портастудії Tascam Mixcast 4. Виробник заявляє, що оновлення, яке буде випущено наприкінці цього місяця (липень), значно розширить набір функцій пристрою.

пятница, 8 июля 2022 г.

Numark Party Mix MKII – двоканальний DJ-контролер

Numark Party Mix MKII – двоканальний DJ-контролер із вбудованим аудіоінтерфейсом. Оснащений трьома різнокольоровими світлодіодами зі спеціальними лінзами для світлового шоу із синхронізацією за ритмом. Party Mix II працює з Serato Lite DJ, стрімінговими сервісами TIDAL, Beatport LINK, Beatsource LINK та SoundCloud GO, а також з мобільним додатком djay PRO AI від Algorriddim.

M-Audio M-Track Solo – зовнішній 2-канальний USB-аудіоінтерфейс

M-Audio M-Track Solo – зовнішній 2-канальний USB-аудіоінтерфейс. Пристрій забезпечує частоту дискретизації 24 біт / 48 кГц, відрізняється малими габаритами та підходить для роботи з ПК, Mac та пристроями на iOS. Універсальний аудіоінтерфейс може записувати будь-які джерела сигналу, обладнаний вбудованим підсилювачем з фантомним живленням +48, а також комбінованим лінійним/інструментальним входом.

Elektron SYNTAKT - 12-доріжковий аналоговий цифровий грувбокс

Elektron SYNTAKT - це новий 12-доріжкова драм-машина та грувбокс-синтезатор з механічним керуванням, в якому творчо поєднуються аналоговий та цифровий синтез.

SYNTAKT - це 12-доріжковий драм-комп'ютер і синтезатор, або, за словами Elektron: "фахівець з ударних, повний перкусійних можливостей". Він заснований на легенді про MachineDrum, а також на бітах та байтах Analog Rytm та Model Cycles.

среда, 6 июля 2022 г.

RCF NX 985-A - активна акустична система

  RCF представляє нову активну акустичну систему NX 985-A

Компанія RCF оголосила про випуск RCF NX 985-A, нового трисмугового активного гучномовця, оснащеного перетворювачами компанії та двоканальним підсилювачем, який має потужність 2100 Вт і призначений для когерентного охоплення 100 x 60 градусів із заявленим максимальним звуковим тиском. 138 дБ.

Audio-Technica ATDM-1012 - цифровий SmartMixer

Компанія Audio-Technica оголосила про запуск свого нового цифрового мікшера ATDM-1012 Digital SmartMixer, гнучкого та легкого у використанні рішення для широкого спектру інсталяцій, від готельно-ресторанного бізнесу, корпоративних  і вимогливих налаштувань у залі суду, коли  потрібне перехоплення звуку з певних зон у межах простору.

понедельник, 4 июля 2022 г.

Огляд Audient EVO 16 - звуковий USB-C-аудіоінтерфейс

Audient EVO 16

Audient розширює лінійку настільних USB-аудіоінтерфейсів новим EVO 16. Незважаючи на свої компактні розміри, Audient EVO 16 USB-C пропонує гарний вибір входів та виходів, а також деякі інші приємні функції, такі як автоматичне регулювання підсилення (Smartgain). Дізнайтесь у нашому огляді, як працює EVO 16 і для яких завдань він найкраще підходить.

Focusrite FAST Balancer

 

Колектив Focusrite випустили FAST Balancer, керований штучним інтелектом еквалайзер зі спрощеними елементами керування, який, за словами виробника, оживляє треки без зусиль.

пятница, 1 июля 2022 г.

Pa5X - флагманская серия аранжировщиков от Korg

 

Korg выпустила Pa5X, новую флагманскую модель в линейке профессиональных аранжировщиков, которая доступна в версиях с 61, 76 (полувзвешенная) и 88 клавиш (взвешенный рояль). Синтезатор Pa5X преемник Pa4X был полностью переработан и оснащен новым звуковым движком Korg EDS-XP, а также новой мощной операционной системой.

четверг, 23 июня 2022 г.

ESI Xjam

 

ESI have announced the release of Xjam, a portable bus-powered MIDI performance controller housed in a solid aluminium chassis.

ESI Xjam features 16 RGB backlit pads with polyphonic aftertouch, capable of sending MIDI CC, Program Change or MMC messages. Six endless encoders are present, which are able to send pitch, Program Change or aftertouch in addition to MIDI CC messages. Dedicated editor software is provided to allow users to configure the device to their exact requirements, and there are 48 user-programmable scenes that can be stored and recalled instantly.

среда, 13 апреля 2022 г.

ROLAND UVC-02 - док-станція для веб-презентацій

 

ROLAND UVC-02

Досягніть кращої якості звуку та відеоряду з відеоконференцій та презентацій
Потокове відео для ведення бізнесу та розваг стало звичною частиною нашого життя. Але досягти якісних звуку і відеоряду за допомогою стандартних веб-камери та мікрофона комп'ютера неможливо. Roland UVC-02 вирішує цю проблему, пропонуючи простий бюджетний спосіб проведення віртуальних презентацій на високому рівні за рахунок використання якіснішого аудіо-/відео- обладнання та засобів контролю.

понедельник, 11 апреля 2022 г.

ADAM A8H — студійний монітор

 

ADAM A8H

ADAM A8H — трисмуговий студійний монітор середнього поля для розміщення ліворуч з 8-дюймовим НЧ драйвером, 3,5-дюймовим СЧ драйвером, поворотним на 90 градусів ВЧ драйвером X- ART , хвилеводом HPS, гібридним посиленням класу D і AB, а також електронікою.

ADAM A77H - студійний монітор

 

ADAM A77H - 3-смуговий студійний монітор середнього поля з 2 x 7-дюймовими НЧ драйверами, 3,5-дюймовим СЧ драйвером, поворотним на 90 градусів ВЧ драйвером X- ART , хвилеводом HPS, гібридним посиленням класу D і AB, а також DSP електронікою.

воскресенье, 10 апреля 2022 г.

ADAM A44H - студійний монітор

 

ADAM A44H

ADAM A44H - студійний монітор ближнього поля з 2 x 4-дюймовими НЧ драйверами, поворотним на 90 градусів ВЧ драйвером X- ART , хвилеводом HPS, гібридним посиленням класу D та AB а також керуванням за допомогою DSP.

ADAM A7V — студійний монітор

 

ADAM A7V

ADAM A7Vстудійний монітор ближнього поля з 7-дюймовим НЧ драйвером, ВЧ драйвером X- ART , поворотним на 90 градусів хвилеводом HPS, гібридним посиленням класу D і AB а також управлінням за допомогою DSP.

суббота, 9 апреля 2022 г.

ADAM A4V - студійний монітор

 

ADAM A4V

ADAM A4Vстудійний монітор ближнього поля з 4-дюймовим НЧ драйвером, поворотним на 90 градусів ВЧ драйвером X- ART , хвилеводом HPS, гібридним посиленням класу D і AB, а також керованим DSP перетворювачем.