пятница, 8 июля 2022 г.

M-Audio M-Track Solo – зовнішній 2-канальний USB-аудіоінтерфейс

M-Audio M-Track Solo – зовнішній 2-канальний USB-аудіоінтерфейс. Пристрій забезпечує частоту дискретизації 24 біт / 48 кГц, відрізняється малими габаритами та підходить для роботи з ПК, Mac та пристроями на iOS. Універсальний аудіоінтерфейс може записувати будь-які джерела сигналу, обладнаний вбудованим підсилювачем з фантомним живленням +48, а також комбінованим лінійним/інструментальним входом.

У режимі двоканального запису M-Track Solo дозволяє одночасно використовувати обидва лінійні входи для запису цифрових піаніно, драм-машин та інших стереопристроїв з виходами 1⁄4". M-Track Solo живиться від USB, що позбавляє необхідності в зовнішньому джерелі живлення.

M-Track Solo забезпечує моніторинг сигналу з нульовою затримкою через основні тюльпани RCA, так і через 1⁄8-дюймовий вихід для навушників. Передбачено перемикач USB/Direct для вибору сигналу, що надходить із комп'ютера або входів картки.

У комплект з аудіоінтерфейсом включено великий пакет програмного забезпечення, який містить весь необхідний софт для моментального початку роботи: цифрові робочі станції Pro Tools | First M-Audio Edition та MPC Beats, колекція плагінів від AVID, віртуальний синтезатор AIR Music Tech's Xpand!2 та емулятор гітарного посилення Eleven Lite.

Звукові інтерфейси M-Audio міцно закріпилися на ринку як перевірені та доступні за ціною продукти для широкого кола користувачів. Ми вже робили огляд лінійки Air, куди входять моделі M-Audio Air 192 | 4, M-Audio Air 192 | 6, M-Audio Air 192 | 8.

Настала черга найновіших моделей M-Audio M-Track Solo та M-Audio M-Track Duo, які з'явилися у 2021 році. Вони мають дуже доступну ціну $50 і $70, і націлені на розширення числа користувачів, які хочуть підключити конденсаторний мікрофон або гітару, але поки що не готові витрачатися на дороге обладнання.

Відмінності між моделями Solo та Duo досить суттєві. До Solo можна підключити один мікрофон, Duo два. Solo має лінійні виходи RCA небалансні, Duo має балансні TRS. Крім того, Duo має окремий регулятор гучності виходу на навушники, а у Solo цей регулятор поєднаний з лінійним. По звуку та начинці різниці немає, так що можна вибрати модель, що підходить під завдання користувача. В обох моделях є всі необхідні професійні можливості. Це діапазон регулювання гейну 54 дБ, подача фантомного живлення +48В для конденсаторних мікрофонів, апаратний моніторинг, перемикання входів лінійний-мікрофонний та лінійний-гітарний.

Обидві моделі Solo і Duo зроблені в дуже гарному, строгому дизайні. Вони не мають ніяких дешевих панелей і накладок, ніяких болтів, що стирчать. Дві половинки компактного пластикового корпусу щільно тримаються на клямках та скріплені знизу 4 потайними шурупами, головки яких приховані глибоко в отворах під гумовими ніжками. Верхня панель має стильну текстуру під матовий метал. Картину довершують стильні світло-сірі написи та втоплені у корпус квадратні світлодіоди. Інженери та дизайнери постаралися! Зовнішній вигляд надасть фору будь-якої дорогої моделі.

Крім зазначених параметрів є сигнал/шум 109 дБ, але це саме шум в паузі, а не динамічний діапазон оцифрування або відтворення. На наш погляд, можна було б додати динамічний діапазон перетворювачів 96 дБ, тому що в бюджетному класі жодної істотної ролі це не відіграє та не заважає музичній творчості.

Порівняно з дорожчими моделями M-Audio, тут ми не бачимо багатосегментних пікметрів, лише індикатори наявності сигналу та перевантаження. Регулятори втоплені у заглиблення. Інтерфейс явно створювався із прицілом на мобільне застосування. Сюди добре вписується рекордно низька вага, всього 300 г. А завдяки гумовим ніжкам він стійко стоїть на поверхні і регулювання однією рукою не викликає проблем.

Мікрофонний вхід з фантомним живленням +48В дозволяє підключати конденсаторні мікрофони в один канал і одночасно гітару в другий канал. Найбільш цікава особливість - це наявність режиму лінійних входів, щоб сигнал пройшов повз ланцюги підсилювача. Це рідкість у цій ціновій категорії.

Ззаду знаходяться вихідні роз'єми RCA. До них не важко підключити будь-які недорогі активні колонки або бюджетні студійні монітори. Підключення стандартним роз'ємом USB Type-B. Використовується USB1.1 (12 Мбіт/с) протокол обміну, тому звук буде навіть без установки драйвера. Але з інсталяцією драйвера з'являється панель керування.

Живлення інтерфейсу можливе лише від шини USB. У комплекті йде кабель для підключення.

Чіп PCM2900 - це USB1.1 контролер і він стереокодек з параметрами: АЦП динамічний діапазон 89 дБ, Кг + шум 0.01%. ЦАП динамічний діапазон 96 дБ, Кг + шум 0.005%.

Фірмові підсилювачі Crystal є вхідним каскадом на транзисторах і подальшим управлінням гейном на ОУ.

Підсилювач для навушників виконаний на окремому інтегрованому чіпі (імовірніше це MAX9723), що дає потужність 60 мВт при 32 Ом. Це не рекордні цифри, але все ж таки повноцінний виділений підсилювач. У деяких бюджетних інтерфейсах буває й удесятеро менше потужності, тобто. там просто буфер на ОУ загального призначення.

Все керування повністю апаратне, фізичними перемикачами та регуляторами. Тому окремої панелі у карти немає. Є тільки невелика панелька ASIO з вибором буфера, традиційна для більшості продуктів M-Audio.

Затримка дуже низька, 8 мс при буфері 64 семпла. Окремо для виходу затримка буде меншою.

Тести підтверджують паспортні параметри стереокодеку. Обмеження 96 дБ викликане тим, що кодек не працює з даними 24 біт. Тобто інші бюджетні пристрої в режимі 16 біт мають приблизно такі ж цифри.

Результат очікуємо від звукової карти за таку невелику ціну. Якщо вам потрібні більш високі характеристики, варто збільшити бюджет і звернути увагу на карти M-Audio Air 192 | 4, M-Audio Air 192 | 6, M-Audio Air 192 | 8.

Ми записали звук із мікрофонного входу на мікрофон Neumann TLM102. Звук фірмових підсилювачів Crystal нам вкотре сподобався. Забарвлень немає. Тембр передається натурально. Гучності навушникового виходу вистачає для поширених навушників 32 Ом із чутливістю 100 дБ і від.

Для музикантів у комплекті йде Pro Tools First M-Audio Edition, MPC Beats, мультитембральний інструмент AIR Music Tech Xpand!2, гітарний плагін Eleven Lite та 20 плагінів AVID з ефектами. Таким чином, навіть новачок після покупки може відразу розпочати створення музики.

Висновки
Інтерфейс M-Audio M-Track Solo є найдоступнішим за ціною повноцінним професійним інтерфейсом на ринку на даний момент. Він має гарний дизайн, невелику вагу і габарити, ASIO драйвери з низькою затримкою, хороші преампи і досить вдалий підсилювач для навушників. Трохи дорожчий інтерфейс M-Audio M-Track Duo має все те саме, але за невелику доплату додає другий мікрофонний вхід та окрему ручку рівня гучності в навушниках. Головна відмінність від своїх дорожчих побратимів полягає в обмеженні підтримки форматів лише 16 біт 44/48 кГц. Якщо вам потрібні вищі формати, зверніть увагу на лінійку M-Audio Air 192 | 4, M-Audio Air 192 | 6, M-Audio Air 192 | 8.

Комментариев нет:

Отправить комментарий