понедельник, 25 июля 2022 г.

Огляд ADAM T7V – активний студійній монітор

ADAM T7V – активний студійній монітор

Нова серія ADAM T робить фірмові технології та звук компанії доступними за набагато доступнішою ціною, ніж будь-коли раніше.

Є багато дешевих і недорогих моніторів для тих, хто має прості студії в кімнаті, і немає потреби в більш професійних моніторах за ціною від 1000 доларів за пару. Ось де на допомогу приходить студійний монітор ADAM Audio T7V. Так, ці студійні монітори виробляються в Китаї, щоб відповідати їхній привабливій ціні, але технічний рівень не викликає підозр. За своєю концепцією T7V аналогічний дорожчим моделям від ADAM, у яких також використовується 1,9-дюймовий твітер із прискореною стрічкою (іноді званий твітер зі складеною стрічкою). Його семидюймовий низькочастотний динамік забезпечує розширення басів до 39 Гц, а твітер з хвилеводним навантаженням обробляє високі частоти до 25 кГц. Хвиляр регулює ВЧ-дисперсію з метою підтримки якомога більш постійної спрямованості в точці перетину, забезпечуючи досить широку зону найкращого сприйняття.

Для невеликих приміщень підходящою альтернативою є п'ятидюймовий ADAM T5V, і хоча динаміки серії T призначені для забезпечення повнодіапазонного покриття, їх також можна використовувати в поєднанні з сабвуфером ADAM Sub8 для створення системи 2.1.

Плюси:
- Добре збалансований повнодіапазонний звук.
- Гарне стереозображення.
- Дуже доступний.

Мінуси:
- Спереду немає світлодіодів живлення чи затиску.
- Розташування фазоінвертора

15-мм корпус із МДФ оснащений литою пластиковою перегородкою з характерною кутовою «невидимою» формою, характерною для моніторів ADAM. Він має задній порт фазоінвертора, а вихід порту розширюється, щоб зменшити шум порту через турбулентність. Поліефірна «вовна» використовується як внутрішній демпфуючий матеріал корпусу.

Всі з'єднання знаходяться на сталевій задній панелі, за якою знаходиться блок живлення класу D, що забезпечує потужність 20 Вт для твітера та 50 Вт для низькочастотного динаміка на частоті 2,6 кГц. Все це обробляється комбінованим підсилювачем та DSP-чіпом Texas Instruments TAS5754M. Входи включають очікуваний роз'єм живлення IEC (з перемикачем), а також балансні XLR і незбалансовані фоно-входи RCA з повзунковим перемикачем вибору входу і поворотним регулятором чутливості, що не фіксується. Поличні фільтри НЧ і ВЧ, що перемикаються, дозволяють окремо регулювати низькі і високі частоти, щоб вони були або нейтральними, або посиленими на 2 дБ, або обрізаними на 2 дБ.

Для підключення до звукової карти та подібного обладнання T7V має балансні та небалансні комутаційні входи, а також елементи керування для регулювання загального рівня та високочастотного та низькочастотного рівня.

При вказаному рівні звукового тиску до 110 дБ на пару на відстані одного метра доступний рівень більш ніж достатній. Для передбачуваного розгортання у ближньому полі — хоча немає світлодіодного індикатора, який попереджав би вас, якщо ви надто навалили звуку. Крім того, індикатор живлення знаходиться на задній панелі; спереду не видно індикатора живлення.

Хоча цілком розумно піддавати професійні монітори безлічі електронних та звукових тестів, реальне питання з більш доступними моніторами, такими як ці, полягає в тому, чи дозволяють вони створювати мікси, які добре перетворюються на реальні звукові ситуації. Як і у випадку з будь-якими бюджетними акустичними системами, доцільно перевіряти свої мікси в навушниках, таким чином ви також виключаєте проблеми та недоліки приміщення. У навушниках також можуть бути виявлені проблеми зі звуком, які ви могли б пропустити навіть із найкращими моніторами. Той факт, що так багато музики тепер слухають у навушниках, також означає, що вам потрібно двічі перевірити, чи все правильно звучить. Тим не менш, T7V відмінно справляються зі своїм завданням, враховуючи їхню вартість, за умови, що ви не розміщуєте їх занадто близько до стіни, оскільки заднє портування має бути безперешкодним. В ідеалі ви повинні залишити не менше 200 мм між задньою частиною динаміка та стіною.

У типовому невеликому студійному середовищі T7V забезпечують добре збалансований загальний звук із докладними, але неагресивними високими частотами та впевненими низькими частотами. Багато в чому звук відповідає загальному характеру ADAM A7X, але, можливо, з трохи меншою загальною яскравістю і щільністю, коли еквалайзер налаштований на рівний рівень. У середньому діапазоні також може бути натяк на меншу витонченість, але насправді його напрочуд мало, враховуючи різницю в ціні. Я знайшов T7V дуже зручні в роботі, і я був би щасливий використовувати їх у серйозних проектах. Вони зберігають чисте звучання до комфортних рівнів мікшування, а рівень 110 дБ слід вважати піковим значенням.

В цілому, компанія ADAM проробила велику роботу зі створення надійного монітора за дуже привабливою ціною, і, хоча чим більше грошей, тим вища точність, в результаті Вам доведеться витратити набагато більше коштів, щоб почути якесь значне поліпшення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий