четверг, 4 августа 2022 г.

Neural DSP Archetype: Rabea оснащується моносинтезатором, керованим електрогітарою

Три підсилювачі та набір різноманітних ефектів для повторення звуку Рабеа Массаада.

Neural DSP та популярний гітарний блогер Рабеа Массаад випустили спільний плагін Neural DSP Archetype: Rabea. Гітарний емулятор пропонує три підсилювачі, набір ефектів та вбудований моносинтезатор із двома осциляторами.

Новий плагін «принесе гітаристам інструменти для відтворення гітарного звуку Рабе Массаада», зазначають у Neural DSP. Розробка пропонує набір підсилювачів, кабінетів, ефектів та інших обробок. При цьому вперше в історії гітарних емуляторів компанії емулятор отримав повноцінний синтезатор, «керувати яким можна за допомогою гітари». За словами співзасновника Neural DSP Франциско Креспа, можливість управління синтезатором за допомогою гітари була нездійсненною мрією. Протягом кількох років розробники вивчали способи реалізації гітарного синтезатора, але тільки зараз їм вдалося досягти успіху в цьому питанні.

Neural DSP Archetype: Rabea пропонує три підсилювачі - Clean, Rhythm, Lead. Підсилювачі Rhythm і Lead оснащуються перемикачем, що активує одну з двох ламп - EL34 або 6L6. У емулятор також входять кілька кабінетів та мікрофонів для більшого розмаїття у питанні формування звуку.

Підсилювачі у складі плагіна
Серед додаткових можливостей розробники відзначають вбудований інструмент транспонування сигналу в реальному часі та даблер, який додає другий сигнал для більшого звучання. Плагін також оснащується метрономом, тюнером та чотирисмуговим напівпараметричним еквалайзером.

Секція ефектів складається з набору віртуальних педалей компресор Twin Blade Dual Compressor, октавер Chaos Bed Octaver, фузз і овердрайв Colossus Fuzz і Paragon Overdrive. Крім цього в секцію включено набір ревербераторів та дилеїв.

Кращі гітарні емулятори: 20 плагінів на заміну підсилювачу та педалборду
Окреме місце у плагіні займає моносинтезатор Overlord зі здвоєними осциляторами. Розробники відзначають, що гітарний сигнал виступає подібно до ADSR-огинальної, керуючої роботою осциляторів. Таке рішення дає змогу керувати інструментом без додаткового обладнання.

Синтезатор використовує систему кольорування кодування інтерфейсу для більшої наочності. Так, наприклад, секція арпеджіатора виділена червоним кольором, модуль підсилювача синтезатора – фіолетовим, осцилятори – блакитним, фільтри – зеленим.

Синтезатор Overlord
Neural DSP Archetype: Rabea поширюється у вигляді плагіна у форматах VST, AU та AAX, а також у вигляді самостійної програми. Плагін сумісний з операційними системами Windows і macOS, і має нативну підтримку процесорів Apple. Для активації емулятора потрібний обліковий запис у системі iLok.

Регулярна вартість плагіна складає 139€. Отримати більше подробиць про новинку, завантажити повнофункціональністю 14-денну демонстраційну версію та придбати плагін можна на офіційному сайті Neural DSP.

Комментариев нет:

Отправить комментарий