четверг, 29 сентября 2022 г.

Zoom R12 MultiTrak - цифрова портастудія з FM-синтезатором

Zoom R12 MultiTrak - цифрова портастудія з FM-синтезатором

Пристрій також можна використовувати як повноцінний аудіоінтерфейс.

Японська Zoom представила новий портативний рекордер Zoom R12 MultiTrak. Пристрій є «портативною студією з сучасними можливостями».

Zoom R12 MultiTrak пропонує можливості раніше випущеної портастудії Zoom R20. На відміну від старшої версії, R12 оснащується меншою кількістю каналів.

Пристрій має комбіновані порти XLR/TRS 1/4″ і здатний вести одночасний запис восьми каналів на картку пам'яті SDHC/SDXC. Зазначається, що портастудія сумісна з картками пам'яті до 1 ТБ.

На першому каналі знаходиться функція Hi-Z для запису гітар. Вісім входів портастудії оснащено схемою фантомного живлення. Для виведення звуку передбачений стереовиход на навушники та окремі TRS та TS-роз'єми для підключення моніторів.

R12 працює від комплектного мережевого адаптера, чотирьох батарейок AA або пауербанку. На двох батарейках студія працює до п'ятої години, повідомляють у Zoom.

Портастудія здатна імпортувати файли до проектів із підключених USB-флешок або SD-карток, завдяки чому користувачі можуть використовувати власні семпли в проектах.

За словами компанії, R12 отримав функцію Sequence Play, завдяки якій можна відтворювати плейлисти зі збережених у пам'яті пристрою проектів. Таким чином портастудія підходить для роботи як програвач бек-треків і підкладок, вважає японський виробник.

R12 також оснащується вбудованим FM-синтезатором з 18 звуками, набором ударних та 150 патернами. До пристрою можна підключити MIDI-контролер через USB-C роз'єм. Для керування компактною студією можна використовувати тачскрін.

Зазначається, що пристрій має процесор ефектів Zoom MFX DSP. Останній пропонує еквалайзер, компресор, гейт, ревербератор, хорус та ділей. Ефекти можна використовувати як на каналах, так і на шинах та посилах усередині портастудії.

Мікшер портастудії підтримує функції панорамування, призначення триканального еквалайзера на кожен канал. На першому та другому каналах можна використовувати компресор.

Zoom R12 MultiTrak також може бути використана як аудіоінтерфейс з двома входами та чотирма виходами. Серед додаткових функцій називаються вбудований метроном та можливість змішування сигналів з різних входів та виходів.

Програмне забезпечення пристрою здатне керувати базовими функціями DAW – змінювати гучність доріжок та ефектів. Відзначається, що студія сумісна з операційними системами Windows та MacOS. Для використання R12 зі смартфонами потрібна установка програми R12 Control App, доступної в Apple App Store.

Комментариев нет:

Отправить комментарий