воскресенье, 19 февраля 2023 г.

Steinberg HALion 7 – оновлена версія VST семплеру

Steinberg HALion 7 – оновлена версія VST семплеру

Компанія Steinberg випускає нову версію своєї програмної платформи для семплювання та синтезу. Семплер працює на ПК під керуванням Windows 10 і вище або на macOS Big Sur, Monterey та Ventura у форматах VST3, AU та AAX.

Новинка пропонує секцію з двигуном FM-синтезу, розроблену у співпраці з Yamaha, що дозволяє комбінувати до восьми операторів, а функція Algorithm Finder полегшує створення як класичних звуків синтезатора Yamaha DX7, так і сучасних звукових патчів FM. Крім цього, програмне забезпечення тепер підтримує імпорт файлів (формат SYX) інструментів від Yamaha, включаючи DX7 та TX81Z. Наступним оновленням заявлена секція Spectral Zone, що має спектральний осцилятор з алгоритмами Time-Stretch та Resynthesis з такими параметрами як Format Shift, Spectral Filter, Purity та Inharmonicity для різного перетворення семплів.

Можливості модуляції HALion також були розширені за рахунок переробленого інтерфейсу, що дозволяє призначати джерела та адресати модуляції за допомогою системи перетягування або за допомогою нового інтерфейсу Modulation Row (з'являється при натисканні параметрів). Крім іншого, модуль огинаючої (Envelope) отримав інструменти пензля, пера і гумка, що дозволяє легко створювати власні огинаючі на додаток до ряду заздалегідь розроблених форм, у свою чергу, новий режим Shaper забезпечує циклічне перемикання між різними формами огинаючої синхронно з темпом DAW.

На додаток було представлено кілька оновлених ефектів, серед яких: еквалайзер, дилей, хорус, овердрайв, фільтр огинаючої та можливість імпортувати файли імпульсної характеристики для використання в ефекті реверберації REVerence. Повідомляється, що розробники Steinberg включили кілька вбудованих файлів, створених із культових блоків ефектів від таких компаній як EMT та Lexicon. Серед інших покращень HALion 7: розширені функції синтезу хвильових таблиць, оновлений мікшер з покращеними можливостями обробки ефектів та перероблений MediaBay зі спрощеним переглядом/вибором семплів, шарів та пресетів.

Steinberg HALion 7 – доступний для покупки за ціною $370. Більш детальну інформацію можна отримати на офіційному сайті Steinberg.

Комментариев нет:

Отправить комментарий