пятница, 17 февраля 2023 г.

AmpliTube ToneX у форматі педалі: IK Multimedia розпочала продаж амп-симу TONEX Pedal

AmpliTube ToneX у форматі педалі: IK Multimedia розпочала продаж амп-симу TONEX Pedal

Доступний аналог Kemper?
IK Multimedia представила педаль гітарних ефектів, що моделює, TONEX Pedal, що повторює можливості плагіна AmpliTube ToneX. Анонс пристрою стався за два тижні після витоку інформації (текст оригінальної новини нижче).

Функціонально аксесуар повторює можливості емулятора гітарних ефектів AmpliTube ToneX, випущеного у вересні 2022 року. Пристрій пропонує до 1000 «тонових моделей» підсилювачів (за наявності ліцензії на AmpliTube ToneX Max), що базуються на реальному гітарному обладнанні. В пам'яті пристрою може зберігатися до 150 моделей, при цьому користувачі зможуть самостійно завантажувати необхідні пресети в пам'ять стомпбоксу.

На додаток до цього амп-сим сумісний з користувальницькими пресетами та налаштуваннями, опублікованими у хмарі ToneNet. Відзначається, що всі хмарні установки безкоштовні для скачування і працюватимуть з TONEX Pedal за наявності віртуальних моделей в програмному емуляторі. За словами IK Multimedia, каталог пресетів ToneNet налічує понад 6000 передустановок, створених користувачами.

Разом з педаллю поставляється набір програмного забезпечення, що включає емулятор TONEX та додаток TONEX iOS для iPhone та iPad. За допомогою програм користувачі можуть керувати педаллю через комп'ютер або смартфон. Підключення до комп'ютера здійснюється за допомогою порту USB-C.

З погляду комутації педаль оснащується вхідним роз'ємом (TRS 1/4″) для підключення гітар і басів, парою вихідних роз'ємів (TRS 1/4″) і портом для підключення навушників. Додатково на корпусі розміщено порт для керування іншими пристроями та MIDI-роз'єми. Останнє, за словами виробника, значно розширює можливості інтеграції стомпбоксів із комплексними педалбордами. Для роботи педалі потрібне зовнішнє джерело живлення (9 В).

IK Multimedia TONEX Pedal вже надійшла у продаж. Рекомендована вартість пристрою становить 399€. Отримати більше подробиць про стомпбокс можна на офіційному сайті IK Multimedia.

Оригінальна новина (від 31.01.2023):
IK Multimedia планує випустити гітарний процесор TONEX Pedal, що базується на технології фізичного моделювання звучання гітарного обладнання. Очевидно, пристрій буде дублювати можливості однойменного плагіна.

Про роботу над апаратною педаллю IK Multimedia TONEX Pedal стало відомо із відео, опублікованого на YouTube-каналі ToneJunkie. У ролику автори розповідають про більшість характеристик та поділяються подробицями про майбутній пристрій.

Якщо інформація ToneJunkie вірна, найближчим часом IK Multimedia представить апаратний амп-сим у форм-факторі гітарної педалі, можливості якого ідентичні раніше випущеному плагіну AmpliTube TONEX. Швидше за все, компанія позиціонуватиме пристрій як доступніший аналог моделюючих підсилювачів Kemper.

Педаль TONEX Pedal забезпечить симуляцію реального гітарного та басового обладнання, створену за допомогою технології AI Machine Modelling. Загалом, гітаристам буде доступно 480 «тонових моделей» нарівні з колекцією імпульсів. Пристрій також підтримуватиме завантаження імпульсів користувача.

Серед доступних ефектів відзначаються наявність нойз-гейту, еквалайзера, компресора та дилея. Останній, якщо вірити інформації ToneJunkie, буде ідентичним педалі IK Multimedia X-TIME, випущеної раніше.

Стомпбокс забезпечить відтворення сигналу з частотою дискретизації до 192 кГц та розрядністю до 24 біт. Педаль можна буде використовувати як аудіоінтерфейс, що записує сигнал з частотою дискретизації до 96 кГц і розрядністю до 24 біт.

Вартість стомпбоксу невідома. Враховуючи той факт, що вартість програмної версії TONEX становить $169, очікується, що апаратна версія амп-сіма буде оцінена в межах $300-400.

Комментариев нет:

Отправить комментарий