пятница, 18 февраля 2022 г.

Pioneer XDJ-RX3 - огляд нової автономної діджей системи

Pioneer XDJ-RX3 – гідна заміна XDJ-RX2. Він пропонує більший екран, швидше завантаження треків, зручний браузер, ще більший рівень зручності, а також зовнішній вигляд, відчуття та робочий процес, які зробили його попередника популярним. Контролер має покращений набір ефектів, але не дозволяє власнику працювати з хмарними технологіями.

Pioneer XDJ-RX3

Перші враження
Pioneer DJ XDJ-RX3 - це оновлення популярної автономної DJ-системи XDJ-RX2, і тому не дивно, що на вигляд і відчуття контролер схожий на свого попередника. Відмінності відразу впадають у вічі: фантастичний сенсорний екран з діагоналлю 10,1″ та фізичні елементи управління бібліотекою, які були переміщені у непритулкове місце праворуч від сенсорного екрану. Втім, це логічно, адже пристрій отримав великий екран.

В іншому все як завжди. Перед нами двоканальна система з двоканальним мікшером, хоча мікшер має всі 6 Color FX і 14 Beat FX з флагманського мікшера DJM-900NXS2.

Користувачі XDJ-RX3 зможуть експериментувати з повним набором ефектів DJM-900NXS2 – це 14 Beat FX (серед яких Ping Pong, Filter, Phaser, Slip Roll, Vinyl Brake та Helix) та 6 Color FX (серед яких Space та Crush).

При найближчому розгляді можна помітити ледь помітне, але приємне покращення обробки верхньої частини пристрою. Очевидно, це "алюміній з піскоструминною обробкою" - безперечно круто звучить. І що дуже важливо для багатьох, тут є логотип "Serato". Так, пристрій буде працювати не тільки як автономний DJ-контролер з музичним програвачем, аналізованим по USB Rekordbox, але і як програмний контролер для Rekordbox (пристрій сам по собі ключ до версії Core) та Serato. Проте на момент написання статті підтримці Serato ще доведеться з'явитися. Орієнтовна дата появи підтримки: початок 2022 року.

При включенні Rekordbox завантажується стандартно, хоча цього разу графічний інтерфейс з'являється на сенсорному екрані. Підключаємо USB-накопичувач із музикою, проаналізованою Rekordbox (це робиться за допомогою програмного забезпечення Rekordbox для ноутбука). Починає блимати кнопку Source. Натискаємо її та вибираємо джерело, з якого хочемо грати. Все готове до роботи.

В роботі
RX3 — це багато в чому той самий RX2, тому текст буде зосереджений в основному на нововведеннях.

Сенсорний екран
Спочатку добрі новини. Екран великий, яскравий і є величезним покращенням, особливо якщо порівнювати з відносно крихітним екраном інших автономних "все-в-одному" Pioneer DJ на сьогоднішній день. Завдяки такому розміру та вищій роздільній здатності екран може відображати ще більше інформації.

Однак він не є мультисенсорним, і дуже хотілося б мати можливість натискати змінювати масштаб і налаштовувати форми хвиль, а також проводити пальцем по вертикалі і переміщатися за списками відтворення - для цього доводиться використовувати окрему ручку. Крім того, при збільшенні масштабу хвильові форми виглядають напрочуд грубо. Можливо, чип накладає обмеження.

Один (естетичний) компроміс – це фізичні елементи керування бібліотекою праворуч від сенсорного екрана. Хоча він дозволяє звільнити місце для 10,1″ екрану.

Загалом це зростання над попередником. Тільки не варто очікувати, що новий екран буде працювати як екран телефону або планшета.

Входи та виходи
Контролер має повний набір входів та виходів, які тільки можна очікувати від пристрою, призначеного для напівпрофесійного та професійного використання: спереду розташовані входи для навушників 1/8″ та 1/4″, ззаду – два подвійні мікрофонні входи XLR/TS, RCA-входи для 2 x phono, 2 x line, 1 x aux, вхід 1/8″ "portable [device]", заземлення, виходи будки (TRS) та майстри (XLR та RCA), а також USB. Зверху знаходяться два гнізда USB для флешок.

Зверніть увагу, що тут немає Pro Link/Ethernet, тому якщо ви захочете підключити, наприклад пару CDJ, то зможете використовувати їх тільки для відтворення звуку на пристрої. І, звичайно, оскільки пристрій оснащений лише двоканальним мікшером, для перемикання між входами доведеться використовувати перемикачі на мікшері.

Деки, педи та FX
Деки мають стандартний для Pioneer DJ вигляд, та це добре. Джоги того ж таки невеликого розміру, що й на попередній моделі. Оскільки навіть на "бюджетному" DDJ-FLX6 з'явилися "великі" джоги, тепер "малюки" виглядають трохи недоречно на пристрої дорожче 1000 доларів. Мабуть, це зроблено для збереження невеликого розміру пристрою. У будь-якому випадку джоги чудово працюють, у них є регулятор опору та круглі дисплеї від CDJ-3000.

Якщо двічі натиснути Slip Loop, Release FX запропонує особливі варіанти швидких DJ переходів, таких як короткий/довгий vinyl break, короткий/довгий backspin, mute, ducking, echo out, та build-up.

Мікшер
По суті перед нами старий добрий мікшер DJM-900NXS2, що тішить. Усього два канали, але крім цього, є 6 Sound Color FX, всі Beat FX (плюс X-pad, відтворений на сенсорному екрані), відмінне відображення показників cues та master, можливість попереднього перегляду треків на сенсорному екрані без їх завантаження, регулювання кроссфейдера. .. коротше кажучи, все, що потрібно. Навіть можна регулювати криві апфейдера. Це, поряд з іншими функціями мікшера, робиться на сторінці Shortcuts.

Відчуття від кроссфейдера чудові. Апфейдери передають автентичне відчуття продукту від Pioneer DJ із відповідним рівнем опору.

Інші чудові особливості
Варто відзначити, що незважаючи на вищеописану подібність з RX2 RX3 відкриває досить багато унікальних можливостей.

У тексті було згадано багато хто з них, але також хотілося б зазначити:
    Таймер зворотного відліку – чудово підходить для обмеження часу діджей-сетів.
    Банк Beat FX – дозволяє вибрати 4 улюблених Beat FX та відобразити їх на сенсорному екрані.
    Банк плейлистів - можна вибрати 4 улюблених плейліста, що потім дозволить швидко заходити в них через бібліотеку.
    Меню Shortcuts — багато можливостей швидкого доступу до функцій, що часто використовуються, таким як вищезгадані криві апфейдера, auto cue, deck lock, кольори форм хвилі (в якості нової опції передбачені триколірні форми частотних діапазонів), моно поділу для навушників…

Недогляди

У пристрою є ряд суттєвих дивацтв. Ось найважливіші з них:
    Дуже не вистачає функції key shifting. На CDJ-3000 вона реалізована чудово, і відсутність її на сучасному діджейському обладнанні в принципі викликає багато питань.
    Ні DVS - якщо потрібно DVS, то доведеться купувати XDJ-XZ (і змиритися з меншою швидкістю та меншим розміром екрану).
    Швидше за все, у майбутньому контролер так і не навчиться працювати з хмарою – Rekordbox це вміє, і ми сподіваємось, що технологія з'явиться на CDJ-3000. На RX3 немає порту Ethernet, тому хмар не очікується (якщо, звичайно, вони не сховали в контролері чіп WiFi).

На що він схожий під час використання
Все це не повинно применшувати факту, що RX3 оновлення дуже популярного пристрою. Як і XDJ-RX2 RX3 дуже зручний у використанні, але на відміну від RX2, RX3 став швидшим і збільшив корисну площу екрану. Додаткові функції FX – це чудово. Функції бібліотеки стали набагато кращими, а деякі з нововведень відразу ж можна назвати корисними (наприклад, можливість визначати "вибрані" плейлисти).

Якість звуку відмінна - Pioneer DJ стверджують, що в порівнянні з XDJ-RX2 воно було трохи підправлене, і що за якістю звуку XDJ-RX3 знаходиться трохи нижче за XDJ-RZ і CDJ-3000.

За рівнем якості звуку Pioneer DJ поміщає XDJ-RX3 між RX2 та XZ.

Ще одне невелике доповнення - це смуга стану педів на сенсорному екрані, яка показує, що робитиме пед до того, як ви натиснете на нього. Корисна дрібниця.

Висновок
XDJ-RX3 - це явно найкраща версія XDJ-RX2. Завдяки більшому екрану і швидше процесору діджеїт на ньому набагато цікавіше. Але важливо бачити в ньому саме те, чим він є наступником у лінійці пристроїв, призначених для напівпрофесіоналів, яким, можливо, не потрібні всі функції флагманської системи CDJ/DJM або XDJ-XZ (огляд Pioneer DJ XDJ-XZ).

Ось чому одне можна сказати з упевненістю: Pioneer DJ кричуще необхідно оновити XDJ-XZ, тому що з одного боку XDJ-RX3 перевершує його, а з іншого - сильно йому поступається. Зараз у лінійці спостерігається дисбаланс, і діджеям буде ще складніше зробити вибір між цими двома пристроями.

Актуальні моделі: Dj контроллери

Комментариев нет:

Отправить комментарий